Ryhmäyttäminen

Ryhmäyttäminen on prosessi, jossa jäsenten keskinäinen tunteminen, luottaminen, turvallisuus ja viestintäkyky kehittyvät. Ryhmän yhteishenki ja ryhmän jäsenten keskinäinen hyväksyntä syntyy yhdessä olemisen ja tekemisen kautta.

Teemme ryhmäytymistä edistäviä tutustumisharjoituksia muotoutumassa oleville ryhmille, esimerkiksi nuorille, koululaisille tai työporukoille.

Ryhmän muodostumisen ja kontaktin luomisen tukena käytämme afrikkalaista musiikkia ja rytmejä, improvisaatiota, tanssia ja draaman keinoja.

Suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan erityistarpeita vastaavan, yhteishenkeä nostattavan, rentouttavan ja virkistävän tilaisuuden.
Ryhmäyttämisessä käytämme asiakkaan toivomuksen mukaan yhtä tai useampaa seuraavista toiminnan muodoista:

  Rytmityöpaja
Tutustumme itseemme ja toisiimme rytmien maailman kautta. Rytmin tuottamiseen ei välttämättä tarvita kuin oma keho ja rento mieli: heittäydymme rytmin vietäviksi mm. body percussion – ja mukirytmien avulla. Voimme myös yhdistellä keholliseen työskentelyyn erilaisia soittimia.

Djembe-rummun soitto
Yhteisen rytmin löytyminen on mieleenpainuva kokemus. Djembe-rummun soitto soveltuu erinomaisesti ryhmän yhteishengen nostatajaksi, rytmit ovat helppoja ja nopeasti omaksuttavia ja sopivia myös lapsille ja erityisryhmille.

  Afrikkalainen heimotanssi
Afrikkalainen tanssi on hauska ja liikunnallinen tapa kokoontua yhteen. Yhteisöllisyys on tärkeä osa tanssia. Tanssityöpajassa käytämme toisiimme tutustumisen tukena myös improvisaatiota ja draaman keinoja. Tanssit ovat tansanialaisen Luguru-heimon perinteisiä heimotansseja.

  Ruoanlaitto
Tutustumme afrikkalaisten makujen maailmaan ja ruokakulttuuriin.  Ruokailu on afrikassa tärkeä yhdessäolon hetki.  Riisi tai maissipuuro kastikkeen kanssa ovat päivittäin käytettäviä ruoka-aineita. Jälkiruokana tarjoillaan yleensä hedelmiä.  Menun suunnittelemme yhdessä etukäteen.