Galleria

Tansanialaissyntyinen mediataiteilija ja ammatillinen opettaja Johnson Mluge on ollut mukana monissa kulttuuriprojekteissa ja opettanut afrikkalaista tanssia ja musiikkia useille ryhmille Suomessa ja muualla Skandinaviassa toistakymmentä vuotta. Hän on myös esiintynyt ympäri Suomen erilaisia kokoonpanoja johtaen.

Vuodesta 2000 Johnson Mluge on tullut tunnetuksi perustamansa Ngoma Moto –ryhmän taiteellisena johtajana. Paljon positiivista huomiota saanut ryhmä on esiintynyt monissa tapahtumissa ympäri Suomen, mm. Kuopio tanssii ja soi –festivaaleilla 2009.

Afrikkalaista kulttuuria Johnson Mluge on levittänyt suomeen järjestämillään työpajoilla ja kursseilla. Johnson Mlugen omistama Etnosaari-yritys jatkaa Johsnon Mlugen pitkään kestänyttä työtä afrikkalaisen kulttuurin levittäjänä mm. työpajojen ja kurssien sekä esitysten muodossa.

Johnson Mlugen innoittamana perustettin myös Kiboko dansi –niminen afrikkalaisen tanssin ryhmä tarkoituksenaan jatkaa Mlugen elämäntyötä luguru-heimon perinnetanssien ja -tietouden levittäjänä. Mluge toimii sittemmin yhdistyneen Ngoma moto ja Kiboko dansi ry:n taiteellisena johtajana.

Johnson Mlugen koreografioiden perusta on  tansanialaisen luguru-heimon perinnetansseissa ja –musiikissa. Niiden merkitys on jatkaa ja pitää yllä henkistä yhteyttä traditioon, joka nykymaailmassa on vaarassa kadota.

 

Tutustu Johnson Mlugen ja Etnosaaren aiempiin projekteihin, tapahtumiin, esityksiin ja muuhun toimintaan.